zelf maken: kruidenboter

Zelfgemaakte kruidenboter is veel lekkerder dan die uit de winkel. Het fijne is dat het ook nog eens eenvoudig zelf te maken is.

We beginnen door de knoflookteentjes met de kruiden op een stuk aluminiumfolie te leggen en besprenkelen deze vervolgens met olijfolie.

Vouw de folie dicht, maar laat de bovenkant open. Het pakketje leg je op de barbecue voor ongeveer 30 minuten (op direct vuur). Haal het pakketje van de barbecue.

Open het pakketje en haal de velletje van de knoflook en stamp deze klein. Meng met de overige kruiden en voeg de boter toe.

Rol er een worstje van en wikkel deze in vershoudfolie. Laat de boter vervolgens weer even opstijven in de koelkast.

Lekker recept voor bij de ribeye, of gewoon op een lekker stokbroodje.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

5 teentjes knoflook
3 eetlepels verse kruiden (dragonblaadjes, oregano, basilicum en peterselie)
zout
peper
1 eetlepel olijfolie
6 eetlepels roomboter