Wet rub voor kalkoen

Ook altijd al eens een kalkoen op de BBQ willen grillen? Na even zoeken heb ik op internet een heerlijk recept voor een wet rub gevonden.

Om een kalkoen volledig te marineren heb je ontzettend veel marinade nodig. Dit wordt daarom een redelijk dure BBQ. Gelukkig kun je op internet diverse alternatieven vinden die redelijk eenvoudig te maken zijn.

Zo maak jij je kalkoen gereed voor zijn BBQ avontuur:

Leg de kalkoen in een schaal en wrijf deze volledig in met de wet rub die je gemaakt hebt. Keer het vlees in de schaal een aantal keren om zodat je ieder stukje kalkoen goed ingewreven hebt.

Laat de kalkoen, bij voorkeur 24 uur in de koelkast staan om de wetrub goed in te laten trekken.

Neem de kalkoen uit de koelkast en wrijf hem nog een beetje in met de wet rub waar de kalkoen in zwemt. Grill de kalkoen in de schaal, op indirect vuur in een gesloten BBQ.

Door indirect te grillen en “rookhout” op de kolen te gebruiken zal de kalkoen een onvergetelijke smaak krijgen. Gebruik een de kernthermometer om te bepalen of de kalkoen de gewenste temparatuur heeft bereikt.

Eet smakelijk!

Ingredienten

2 el Olijfolie
2 el Bier
3 el Mosterd
1 el Mosterdzaad
Verse Peterselie
2 el zwarte peperkorrels
1 el gedroogde thijm
1 tl Paprikapoeder
1 tl Currypoeder
1 tl Suiker
Zout (naar smaak)