Tinto de Verano

Bij een barbecue hoort natuurlijk ook een drankje. Dit drankje is toch wel echt favoriet bij ons tijdens een warme barbecueavond: Tinto de Verano. Een heel eenvoudig recept, maar ontzettend lekker!

Ik heb dit recept van mijn oom (Ronald Bongers). Hij maakt dit drankje altijd voor ons als we bij ze gaan barbecueën

Neem een longdrinkglas en vul dit met ijs. Vervolgens vul je het glas tot de helft met rode wijn. De rest vul je met de Limedrank. Een schijfje limoen erbij, en klaar! Heerlijk! Je gasten zullen versteld staan.

Tips: Gebruik geen dure Bordeauxwijn, dat is gewoon zonde (goede wijn moet je niet mengen is mijn mening), maar neem gewoon een goedkope rode wijn, wellicht iets zoeter. Neem bijvoorbeeld Mooi Kaap Rood of Wild Pig van Albert Heijn.

Zelf vind ik het lekkerste om gewoon een Lemon & Limedrank te nemen van eigen merk van Albert Heijn of Jumbo.

Je kunt van te voren ook limoenstukjes invriezen in ijsblokjes (dat ziet er leuk uit).

Probeer eens bitter lemon in plaats van Lemon & Lime

Ingrediënten

Rode wijn
7-up, Sprite of Lemon & Limedrank
Ijsblokjes
Schijfje limoen