T-Bone Toscaanse stijl

Tijdens onze zoektocht naar vers en eerlijk vlees, zijn wij in aanraking gekomen met een natuurslager uit Kessel.

De heer Hermans heeft een hele kudde Hereford runderen die in de natuurlandschappen van ons mooie Limburgse Land grazen.

Bij binnenkomst in de slagerij, valt ons oog gelijk op de T-Bone steaks. Na wat uitleg van de slager over hoe zij met de runderen omgaan en wat ze allemaal verkopen, gaan wij met prachtige stukken vlees naar huis. Vanavond dan op de barbecue de T-bones zoals hieronder beschreven klaargemaakt en we kunnen niet anders zeggen dan: WAANZINNIG! Wat een heerlijk stuk vlees, prachtige volle smaak. Je proeft dat deze runderen met liefde behandeld worden.

  1. Maak de barbecue aan. De temperatuur van de barbecue moet heet zijn, ongeveer 250°C.
  2. Bestrooi de T-Bone steak rijkelijk met peper en zout (beide zijden).
  3. Grill vervolgens de T-Bone steak direct boven de briketten, ongeveer 7 minuten per kant.
  4. Bij een kerntemperatuur van 50°C is de T-Bone steak klaar om gemarineerd te worden:
  5. Doe hievoor olijfolie in een schaal en meng deze met de salie, rozemarijn en knoflook.
  6. Leg de T-Bone steak hierop en haal de T-Bone steak goed door de olijfolie met kruiden.

Eet smakelijk.

Ingrediënten

T-Bone steak 700 gram (ten minste 2 cm dik)

6 blaadjes salie

2 teentjes knoflook (fijngehakt)

2 takjes rozemarijn

Peper

Zout

Olijfolie