Sate van varkenshaas

Een heerlijk recept voor sate! Eenvoudig, maar lekker!

Voor deze overheerlijke saté hoef je geen sterrenchef te zijn, al zullen je gasten daar anders over denken!

Snijdt de varkenshaas in blokjes van 3 bij 3 centimeter ongeveer. Meng de overige ingrediënten goed door elkaar en voeg het vlees toe.

Laat het vless even een tijdje marineren (twee á drie uur). Vervolgens rijg je ze aan satestokjes en kunnen ze op de barbecue. Directe methode.

Dit recept is afkomstig van: www.barbecuerecepten.nl

Ingredienten

500 gram varkenshaas (varkenslappen of fricandeau kan natuurlijk ook)
Een flinke scheut ketjap
Een flinke scheut gember siroop
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel sambal badjak
1 eetlepel uienpoeder
1 theelepel djahe
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel suiker
1 eetlepel sesamolie
Zout