Rosbief in rode wijnsaus

Dit is een mooi recept om je gasten te verrassen. Rosbief in rode wijn, het klinkt niet alleen heerlijk, het is ook gewoon lekker.

  1. Neem een mooie rosbief (kost wat, maar dan heb je ook wat) en snijd de bovenkant in.
  2. Leg de rosbief in een schaal en giet de rode wijn er over.
  3. Vervolgens kunnen de overige ingrediënten worden toegevoegd. Laat dit minimaal 6 tot 12 uur staan (afgedekt in dekoelkast natuurlijk).
  4. Stook de barbecue op, heet, en grill de rosbief op directe wijze “dicht.”
  5. Heb je hem mooi dichtgeschroeid, plaats deze dan naar een koeler gedeelte van je barbecue tot hij een kerntemperatuur heeft van 45°C. Dan mag hij er van af.
  6. Pak het geheel even in aluminiumfolie en laat het nog 15 minuten rusten.


Eet smakelijk!

Ingrediënten

1 kg rosbief
300 ml rode wijn
2 laurierblad
1 theelepel zout
1 fijngesneden ui
2 teentje knoflook (geperst)