ribeye

Ribeye, dat is toch wel een van onze favoriete stukken vlees.

Dit gerecht, met zelfgemaakte kruidenboter, is eenvoudig, maar zal je gasten versteld doen staan. Wij vinden zelfgemaakte kruidenboter veel lekkerder dan die uit de winkel, dus kost dit eenvoudige recept net iets meer van je tijd.

Natuurlijk zorg je er even voor dat dat mooie stuk vlees even op adem heeft kunnen komen buiten de koelkast voor dat we het gaan verwerken. Overigens het recept voor zelfgemaakt kruidenboter vind je hier.

Maak om de 2 a 3 centimeter een snee in de ribeye. In deze inkepingen smeer je de kruidenboter, vervolgens breng je het geheel op smaak met peper en zout.

De ribeye kan de barbecue op. Rooster hem op ongeveer 120 graden Celsius. Een handig, eigenlijk onmisbaar, hulpmiddel is de kernthermometer, want je moet wachten totdat de ribeye een temperatuur van 55 graden Celsius bereikt.

Als de ribeye deze temperatuur bereikt heeft, haal je de ribeye van het rooster en wikkel je hem in een stuk aluminiumfolie. Belangrijk is nu dat je hem laat rusten; ongeveer een kwartiertje.

De ribeye mag wellicht nog niet helemaal gaar lijken bij een kerntemperatuur van 55 graden Celsius, echter moet je er rekening mee houden dat het vlees blijft (na)garen nadat je het van de barbecue af hebt gehaald. Hou dit dus goed in gaten.

Na die 15 minuten rust is de ribeye klaar.

Geniet ervan!

Ingrediënten

- een hele ribeye
- 1,5 eetlepel zeezout
- 1,5 eetlepel vers gemalen zwarte peper
- zelfgemaakte kruidenboter