Pulled Pork

Dit recept is toch wel voor de wat gevorderde Bbqfan’s onder ons! Pulled Pork.

Een in Nederland ondergewaardeerd stuk vlees van het varken, de procureur, oftewel de varkensnek, dat urenlang op de BBQ moet liggen. Het duurt even voordat je kunt eten, maar als je het eenmaal aan het eten bent, dan weet je dat het het wachten waard is geweest!

  1. Snij (een dag van te voren) het overtollige vet van de procureur.
  2. Bestrooi de procureur ruim met de BBQFAN 14 kruiden dry rub en wrijf deze goed in het vlees .
  3. Pak de procureur in plastic folie in en zet hem 8 uurtjes weg in de koelkast.
  4. Bereid de BBQ voor met de zogenaamde MINION methode.
  5. Haal de procureur uit de plastic en leg hem op de BBQ.
  6. Na ongeveer 5 uur/kerntemperatuur 74°C strijk je de Pulled Pork in met de Pulled Pork Glazuur.
  7. Na ongeveer 2 uur heb je een mooie korst op de procureur, deze wordt ook wel "bark" genoemd. Pak de procureur strak in met aluminiumfolie en leg hem terug op de BBQ.
  8. Als de procureur een temperatuur heeft van 88°C mag hij van de BBQ af
  9. Pak de procureur uit, bewaar het vocht voor de Pulled Pork Eindsaus en pak hem opnieuw in.
  10. Na een uur trek je met twee vorken de procureur uit elkaar en meng je hem met de eindsaus tot hij goed op smaak is en mooi sappig is.

Smakelijk eten!

Ingrediënten

2 tot 2,5 kg procureur of varkensnek
BBQFAN 14 kruiden dry rub

Glace:
5 eetlepels BBQFAN BBQSAUS
2 eetlepels honing
2 eetlepels appelazijn

Eindsaus
5 eetlepels vocht van de Pulled Pork
5 eetlepels appelsap
5 eetlepels BBQFAN BBQSAUS
3 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels worcestersaus