MOINK balls

Echt een leuk gerecht om te maken. Eenvoudig, maar heerlijk als snack of bijgerecht.

Het traditionele recept is van Larry Gaian van de website www.thebbqgrail.com. Een Moink Ball bestaat uit de twee meest populaire vleessoorten in de barbecue wereld: Rund en Varken. MOO + OINK = MOINK.

Noskos (http://www.bbq-nl.com/) heeft dit recept naar Nederland gebracht, waarvoor dank! Er is zelfs een internationale MOINK Ball dag! Deze dag is jaarlijks op 1 juni. Ook dit jaar zullen wij als BBQFAN dit gaan vieren.

Het officiële recept wordt gemaakt van Italiaanse diepvries balletjes. Aangezien deze balletjes in Nederland niet te koop zijn, zullen wij deze zelf moeten maken.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar. Breng goed op smaak.
  2. Maak er kleine gehaktballetjes van.
  3. Wikkel een half plakje spek om het gehaktballetje en zet deze vast met een saté prikker.
  4. Zet je MOINKBALLS in de koelkast.
  5. Steek je barbecue aan en laat deze op temperatuur komen (ongeveer 115C).
  6. Strijk ondertussen de MOINKBALLS nog even in met een barbecue saus.
  7. Leg ze ongeveer half uurtje terug op de barbecue. Klaar! Smakelijk!

Variatietip: gebruik appelhout om de MOINKBALLS lekker te roken. Dit geeft een nog diepere smaak.

Ingrediënten

750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie
Spek
BBQ saus