Marinade voor steak (pikant)

Houden je gasten (of jij zelf natuurlijk) van wat pittiger eten, dan is deze marinade echt iets voor jou!

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

Rasp de gember en meng met de sojasaus, olie, knoflook en rode peper. Marineer de biefstuk ongeveer 10 minuten in de helft van het mengsel.

Steek je barbecue aan en laat hem op temperatuur komen. Voor steak gebruiken we de directe methode. Zorg dat de barbecue goed heet is, zodat het vlees snel dichtschroeit. Keer de steaks om en schroei ook deze kant dicht.

Verstandig is nu om de steaks van het vuur te halen en ze in aluminiumfolie te wikkelen om ze vervolgens op het indirecte gedeelte te leggen.

Ben je niet zo ervaren met steaks te grillen op de barbecue? Gebruik dan een vleesthermometer. Voor de juiste temperaturen van jouw perfecte steak, kijk op ons blog.

Als de steak dan de juiste temperatuur aan de binnenkant heeft, haal je ze van de barbecue en doe je er nog een beetje van het mengsel overheen. Klaar is je heerlijke spicy steak!

Eet smakelijk!

Ingrediënten

2 tenen knoflook, geperst
3 cm verse gember
1 rode peper
1 mespuntje chilipoeder
2el zonnebloemolie
4el Japanse sojasaus