Hansies magische ribjes marinade rub

Ooit heb ik een geheime marinade gekregen waar ik mijn ribben nog altijd in doe koken voordat ik ze verder marineer met de onderstaande rub.

Meng alles door elkaar en maak er een pasta van. Voor de ribs hebben we een belangrijke tip: kook ze van te voren, maar laat de ribjes ook afkoelen in het vocht. Tip van mijn tante die in Amsterdam de lekkerste ribjes maakt.

De ribs insmeren met de rub en een dag in laten trekken, zodat de rub goed in het vlees kan trekken. De ribjes warm maken op de barbecue op de indirecte method op ongeveer 150 graden.

Smullen maar!

Ingrediënten

4 verse hete pepers (zo fijn mogelijk gesnipperd inclusief zaadlijsten)
8 eetlepels limoensap
10 tot 12 eetlepels olijfolie
1 eetlepel cayennepoeder
2 teentjes knoflook
2 eetlepels paprikapoeder
2 theelepels zout
2 eetlepels oregano