Echte Duitse curryworst saus

Dit is misschien wel een ongebruikelijk recept, maar wij houden toch ook echt van Duitse curryworsten met de daarbij behorende saus.

De worsten moet je gewoon echt in Duitsland halen, want zoals ze daar gemaakt worden, dat kunnen ze hier niet. Daarom houden we het deze keer alleen bij de saus.

Om te beginnen pers je de sinaasappels uit en doe je het sap in een pannetje. Voeg hier het sap van een halve limoen aan toe en breng het geheel op een lag pitje aan de kook. Pureer de tomatenblokjes en voeg deze toe aan het sinaasappel/limoen sap.

Laat het geheel een beetje inkoken en voeg daarna de curry toe. Daarna mag je de rest van de kruiden toevoegen. Zorg dat je alles goed door roert.

Als je nu niet in de buurt van de grens woont, haal dan gewoon goede (grill)worsten bij een slager.

De saus is het lekkerst als je hem warm serveert.

Geniet ervan!

Ingrediënten

2 sinaasappels
1/2 limoen
400 gram gepelde tomatenblokjes
300 ml Hela curry
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel cayennepeper
2 theelepels scherpe paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder