Chili chicken burger

Een heerlijk en eenvoudig recept voor een smaakvol en snelle barbecue.

Je mengt als eerste de olijfolie, paprikapoeder en chilipoeder door elkaar. Vervolgens marineer je de kipfilets hier in. Laat dit minimaal een uur staan zodat de smaak goed in het vlees kan intrekken.

Na een minimaal een uur marineren kun je de kipfilets op de barbecue leggen.

In de tussentijd meng je een scheutje citroensap door de mayonnaise zodat je frisse citroenmayonnaise krijgt.

Snij vervolgens de ciabatta broodjes doormidden en leg alle vier de helften kort op de barbecue totdat ze een dun krokant korstje hebben. Vervolgens smeer je de broodjes in met de citroenmayonnaise en beleg je ze met de rucola.

Een halve minuut voordat de kip van de barbecue kan, leg je de kaas op de filets. Haal ze hierna direct van de barbecue en leg ze op het broodje.

TIP: plaats de filets in een aluminium bakje of leg een stukje aluminiumfolie op de barbecue voordat je de kaas over de kip smelt.

Strooi er voor de smaak nog wat zout en peper over.

Serveer met een lekkere frisse zomersalade en een heerlijke gepofte aardappel.

(variatie op een recept van Donna Hay)

Ingrediënten

Olijfolie
Paprikapoeder
Chili poeder
Kipfilet (2 stuks á 200g)
2 grote Ciabatta broodjes
Rucola
Mayonaise (drie eetlepels)
Citroensap (scheutje)
Kaas (naar smaak Emmentaler of Cheddar)
Peper en zout