Chicken Lolly

Heerlijk voor bij een borrel of gewoon als een normaal gerecht bij een overheerlijk barbecue menu.

  1. Neem de drumstick en snee deze in op ongeveer 1cm van de bovenkant. Gebruik een goed scherp mes omdat je ook door bot heen moet snijden.
  2. Neem daarna een keukenrolpapier en duw het vlees naar beneden zodat het bot vrij komt.
  3. Gebruik daarna een aardappelmesje om het bot en rest vlees aan de bovenkant weg te halen.
  4. Kruid daarna het vlees met je favoriete rub.
  5. Omdat alles beter smaakt met bacon, draai je nu twee flinke plakken ontbijtspek om de drumstick.
  6. Maak de barbecue aan en laat deze minimaal 185 graden worden. De huid van de kip wordt namelijk (rubber)taai als deze niet op deze temperatuur wordt gegaard.
  7. Zet de Chicken Lolly’s in een aluminium bakje. Doe daar twee flinkje klontjes boter bij.
  8. Zet de Lollies indirect en laat ze ongeveer 30 minuten (of 75c kern) garen in de boter. Giet de boter af en toe over lollies voor een nog knapperig resultaat.
  9. Smeer nu een glaze / barbecuesaus over de lollies en grill ze nog 10 minuten direct totdat ze helemaal naar wens zijn.

Ready! Smakelijk eten.

Ingrediënten

8 kip dumsticks
Ontbijtspek
Favoriete rub
Barbecue saus
Boter