Beercan Burgers

Omdat alles beter smaakt met “bacon”! Deze uit de kluiten gewassen hamburger is de koning van je barbecue menu.

Anders dan de naam doet vermoeden, zit hier (helaas) geen bier is, maar gebruik je een blikje bier om een mooi kommetje te maken waar je allerlei groeten in kan stoppen.

  1. We beginnen met rundergehakt. Kruid het gehakt naar smaak met favoriete kruiden en draai een mooi grote bal van ongeveer 1 ½ keer het gehakt dat je normaal voor een hamburger zou gebruiken.
  2. Duw met een bierblikje in het midden van de bal en vouw het gehakt rond het blikje zodat er een kommetje ontstaat.
  3. Draai nu het blikje weer uit het gehakt.
  4. Draai het ontbijtspek om de zijkant van het kommetje zodat er geen gehakt meer zichtbaar is.
  5. Vul hierna het kommetje met de champignons mix die je zojuist op de barbecue of in de pan hebt klaargemaakt. Strooi de geraspte kaas op de burger.
  6. De Beercan burger gaat vervolgens op het indirecte vuur.
  7. Na ongeveer 30 -45 min of als de bacon goed is, is de burger goed. Rooster nog even snel de hamburgerbroodjes op de BBQ zodat deze lekker krokant zijn. En klaar!

Je kunt hier weer eindeloos mee variëren. Onderstaand een video om alvast wat inspiratie op te doen.
Smakelijk eten.

Ingrediënten

Gehakt (150gram pp)
Geraspte kaas naar smaak
Hamburgerbroodjes
Ontbijtspek
Favoriete kruiden

Champignons mix:
Uien
Champignons
Bosui
Spekblokjes
Knoflook