BBQFan Kruidenmix - dry rub

Ja ja, hier is ie dan! De kruidenmix die wij vaak gebruiken als we ons vlees marineren. Ideaal als dry rub, maar ook als basis voor onze zelfgemaakte BBQsaus.

Strooi de bruine suiker uit op bakpapier en laat het 1 tot 2 uur drogen. Dit zodat er geen klontjes zullen ontstaan.

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix alle ingrediënten goed door elkaar.
  2. Bewaar de "kruiden dry rub" in een luchtdichte verpakking zodat deze lang goed blijft.

Toepassing:
Wrijf de rub in op het door jou uitgekozen stuk vlees, en als je tijd hebt laat het dan 1 tot 12 uur in de koelkast "rusten". Hierdoor zullen de smaken nog beter in het vlees trekken.

Variatietip:
Pittig: gebruik wat meer komijn, chili-, cayenne en zwarte peper
Zoet: gebruik meer piment, foelie, kruidnagel en bruine suiker

Bron recept: http://www.theyummylife.com/recipes/69

Ingrediënten

180 gram bruine suiker
75 gram zeezout
40 gram paprikapoeder (zoet)
30 gram paprikapoeder (scherp)
15 gram knoflookpoeder
10 gram uienpoeder
15 gram selderijzout
30 gram chilipoeder
30 gram gemalen zwarte peper
15 gram gedroogde en gemalen salie
5 gram gemalen piment
5 gram gemalen komijn
2 gram gemalen cayennepeper
2 gram gemalen foelie
1 gram gemalen kruidnagel