Bananenbootjes op de barbecue

Na een heerlijk avondje barbecueën mag een fatsoenlijk nagerecht natuurlijk niet ontbreken.

Om een bananenbootje op de barbecue klaar te maken, gebruik je medium rijpe bananen.

  1. Snij deze met een scherp mes aan de bovenkant in. Laat 2 cm ruimte aan beide kanten en trek de schil voorzichtig een beetje naar buiten, zodat je makkelijker alle andere ingrediënten bij de schil kan duwen. Pas op dat de schil niet aan de onderkant scheurt.
  2. Giet vervolgens een goede scheut bruine rum in de schil en vul de lege ruimte op met chocolade druppels en marshmallows.
  3. Leg de bananenbootje in een aluminium bakje naast elkaar zodat ze netje recht blijven liggen en de rum er niet uit drupt (let op dat er geen rum op de hete kolen komt).
  4. Zet het bakje op indirecte hitte en doe de deksel dicht.
  5. De bananenbootjes zijn na ongeveer 15 tot 20 minuten klaar; als de schil een mooie zwarte kleur heeft, de chocolade gesmolten is en de banaan lekker zacht is.
  6. Serveer de bananenbootje vervolgens met wat gehakte hazelnoten voor een lekker crunch.

Smakelijk eten!

Ingrediënten

Bananen
Chocolade (druppels)
Marshmallows
Bruine rum
Hazelnoten gehakt